Kalendarium 2019
27/4 Heaven & Hell av Poste Restante

HEAVEN & HELL

Premiär: 17 april 2019

Plats: Gathenhielmska huset, Stigbergstorget 7, Göteborg
Speldatum: 17/4, 18/4, 26/4, 27/4, 28/4, 10/5, 11/5 och 12/5
Insläppstider: kl 19.00 och kl 19.30
Föreställningslängd: ca 3 h
Åldersgräns: 18 år
Språk: svenska / engelska
Vid frågor, kontakta Heaven & Hell

~ ~ ~
Boka din biljett här
~ ~ ~

“Heaven and hell are within us, and all the gods are within us” –Joseph Campbell

Heaven & Hell är ett allomslutande performanceverk i form av en nyinstiftad orden med specifika medlemskriterier. I ett anrikt hus, med rum efter rum av handmålade gobelänger, formuleras ett nytt mytologiskt språk genom sällskapets ritualer. Med hjälp av döda diktare och odödliga berättelser undersöker medlemmarna hur de bättre kan förstå sig själva och med vilka ord de kan utsäga – och frammana – en annan framtid. Under åtta vårkvällar öppnar de dörrarna för utomstående.

Heaven & Hell är den andra, fristående delen av Poste Restantes diptyk om tragedin som form och funktion. Verket tar avstamp i Lévi-Strauss teorier om mytologins funktion som språk för de upplevelser som inte kan benämnas på annat sätt. Tillsammans samlar vi in och skärskådar det mytologiska arv vi vänder oss till för att förstå våra liv och hur vi berättar det för oss själva.

Verket samproduceras av Skogen och framförs i samarbete med Studio Gathenhielm. Det är skrivet specifikt för Gathenhielmska huset, ett kulturminnesmärkt hus vid Stigbergstorget. Sedan huset byggdes år 1743 har det, utöver att vara privatbostad, huserat flera ordnar. I moderna tider har det huvudsakligen varit stängt för allmänheten.

~ ~ ~
Tillgänglighet: Lokalen har trappor, saknar hiss och är bristfälligt anpassad för funktionsvarierade besökare. Om du är funktionsvarierad behöver du höra av dig till oss så att vi kan planera ditt besök. Vänligen kontakta Heaven & Hell. Ledsagare går gratis.

Övrigt: föreställningen kan innehålla starka blinkande ljus, doft och höga ljud. Under kvällen serveras en enklare måltid. Om du har allvarliga matallergier, hör av er till oss innan så vi kan ta hänsyn till dem.

~ ~ ~
KREDITERING

Regi: Linn Hilda Lamberg och Benjamin Quigley
Koncept: Linn Hilda Lamberg och Erika Lindahl
Medverkande: Majula Drammeh, Linn Hilda Lamberg, Erika Lindahl, Benjamin Quigley och Maja Svensson
Dramaturg: Erika Lindahl
Praktikant: Maja Svensson
Publikvärd: Daniel Cevér
Foto: Patriez van der Wens
Produktion: Poste Restante i samproduktion med Skogen
Samordnare Gathenhielmska huset: Isabel Lagos
Tack till: Wänskapsförbundet och Kollegium

Genomförs med stöd av Göteborgs stads kulturförvaltning. Poste Restantes arbete stöds av Kulturrådet.